Hoe kun je zelf je ideale badkamer samenstellen?

Badkamers zijn in diverse stijlen verkrijgbaar. Wanneer je op het punt staat om een badkamer te kopen of te verbouwen is het tijd om je eens goed te verdiepen in de uiteenlopende opties op het gebied van stijl. Op Allesover-Badkamers.nl kun je je geluk niet op als het gaat om de de laatste nieuwtjes op het gebied van badkamers! Stijl en design zijn hier een belangrijke terugkomende kenmerken die we hieronder zullen uiteenzetten. Daarnaast letten we ook op de kosten. Het inbouwen van een specifieke badkamer moet mooi passen binnen je beschikbare budget.

Welke elementen vind je terug in een badkamer?

mooie luxe badkamerNatuurlijk kun je kiezen voor een eenvoudige badkamer waar alles al voor je besloten is. Toch is het veel leuker om je eigen smaak toe te passen op de verschillende elementen die binnen een badkamer voorkomen. In een badkamer hoeft het niet te blijven bij een eenvoudige wasbak en een douche of bad.

Denk bijvoorbeeld ook aan baden met lichttherapie, douchekoppen met een masserende werking of heuse luxueuze stoomcabines! Wanneer je veel ruimte hebt kun je zelfs kiezen voor een echte sauna. Deze voorbeelden vergen wel een groter budget. Houdt hier rekening mee. Ondanks dat zijn er ook voordelige opties die wel binnen je budget kunnen passen.

Ben je op zoek naar iets goedkopere doch moderne badkamers? Voor een lagere prijs vind je tegenwoordig ook vele trendy producten voor in de badkamer. Hiermee kun je je voordelige badkamer een luxe uitstraling geven. Het aanbod is ruim in deze wereld dus doe er je voordeel mee. Hieronder lichten we enkele veel voorkomende elementen uit badkamers. In een ander artikel zullen we baden apart bespreken.

Accessoires

alternatieve handdoekenAls de hele badkamer ingericht is kan er aan de accessoires worden gedacht. Zij zijn net zo belangrijk als het interieur. Ze kunnen een badkamer opbouwen of er totaal afbreuk aan doen. Let daar dus mee op.

Als de badkamer bijvoorbeeld bestaat uit wit en zwart tinten, neem dan ook witte of zwarte badhanddoeken. Zo wordt er eenheid gecreëerd. Het Feng Shui effect is sowieso goed van toepassing in de badkamer. Zet bijvoorbeeld niet allerlei dingetjes op de wastafel. Dit zorgt voor een rommelige sfeer. En in een dergelijke sfeer is het niet fijn vertoeven.

Een tip zou kunnen zijn om de zeepjes allemaal in een grote glazen pot te stoppen. Zo zijn ze goed opgeborgen en wordt de pot nog een leuk object ook.

Grappige Accessoires

mickey mouse tandenborstelEen grappige tandenborstel in de vorm van Mickey Mouse of een prachtige zon waar de tandpasta uitkomt. Gadgets kleden de badkamer aan. Maken hem leuker en mooier. Geen whirlpool maar wel een mooi bad? Met de juiste gadget verwordt ieder bad tot een hemelse whirlpool. Gadgets zijn niet alleen een verrijking voor het badkamer interieur.

Ook de badkamer beleving krijgt een boost. Want gadgets zijn vaak ook gewoon erg functioneel. Het gewicht aflezen op een schaal eieren bijvoorbeeld. Grappig en functioneel. Geef de badkamer functies terwijl je hem mooi maakt.

Douches

douche cabineIs het de dynamiek van stromende water? Of die van kletterende massagestralen? Hoe dan ook, er zijn mensen die douchen veruit prefereren boven baden. Denk aan douchecabines, douchesystemen, douchebakken en cabines. Ook wellness cabines, en wellness douches. Een enorm aanbod. Het is raadzaam om te informeren naar de mogelijkheden. Budget, beschikbare ruimte, kleurstelling, materialen, stijl.

Wat ook helpt is leuke dingen van groot naar klein neer te zetten. Zo wordt eenheid gecreëerd. Er is van alles te verkrijgen en in allerlei stijlen; fun, stijlvol, modern en futuristisch zijn er een paar. Tandenborstelbakjes, handdoekringen, zeepbakjes of toiletborstels. Alles kan mooi en leuk.

Kranen

waterkraan badkamerDouchen, handen wassen of een bad laten vollopen. Simpele handelingen maar schier onmogelijk zonder kraan. Met zo’n belangrijke taak is het logisch dat fabrikanten tegenwoordig veel aandacht aan de waterkraan besteden. Mengkranen, draaiknop kranen, thermostaatkranen en infrarood kranen zijn een greep uit het grote assortiment. Bekijk hier de diverse producten of laat je informeren over de verschillende soorten kranen.

Sauna’s en jacuzzi’s

Het leven wordt steeds gejaagder. Hierom is naast de vraag naar luxe baden en douches, de vraag naar moderne Finse sauna’s en infrarood cabines groeiende. Beide saunasystemen leveren op een eigen doeltreffende manier ontspanning en bevorderen de gezondheid. Ook de jacuzzi is met zijn opmars bezig. Er zijn vele soorten en maten voor binnen en buiten. Er zijn interessante sites over jacuzzi’s die je echt eens moet bekijken als je je verder wilt verdiepen.

Rekken & Hangers

handdoek dragerRondslingerende handdoeken, kleren en washandjes zorgen voor een chaotisch ogende badkamer. In zo’n badkamer wordt geen rust gevonden. En opstaan met irritatie is wel het laatste dat gewenst is.Handdoek rekken en hangers tonen een opgeruimde badkamer. Natuurlijk kunnen de handdoeken en kledingstukken ook veilig worden weggeborgen in badmeubels maar het open aspect van hanger en rekken kan juist erg fleurig werken.

Prachtige handdoeken dienen dan zelfs als aankleding van de badkamer. En het voordeel van de hangers is dat ze vaak verschuifbaar of openklapbaar zijn. Een radiator houdt de textiel warm maar is veel minder flexibel.

Verzorging

oliën voor in badDe badkamer als ideale onthaast plek. Etherische oliën, aroma therapieën, scrub sponzen, zeepjes en nog veel meer verzorgingsproducten dragen bij aan een ontspannen sfeer.Verzorging staat centraal in de badkamer. Door die belangrijke functie van verzorgingsproducten is ook hun uiterlijk een ‘item’ geworden.

Zo zijn de verpakkingen tegenwoordig vaak een lust voor het oog. Nostalgisch ogende verpakkingen of juist ultra moderne. Zodat de producten in elke badkamerstijl opbouwend werken.

Wastafels

bijzondere wasbakTrends wisselen zich in hoog tempo af. De waskom, losstaande, opzet- of inzetmodel, is bijna niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Ook de conventionele wastafel toont zich verrassend flexibel.

Hoekmodellen besparen ruimte, ovale en organisch gevormde spreken een duidelijke stijl. Met accessoires, kranen, spiegels, meubels en afvoeren verwordt een wastafel tot het centrum van de badkamer.