Tips voor inrichting woning

Ben je van plan om je woning nieuw te gaan inrichten? Start dan met het maken van een plattegrond, op papier bijvoorbeeld. Wanneer je een groot huis hebt en daarmee veel ruimte dan is het verstandig om verschillende domeinen te bepalen. Met een plattegrond krijg je veel beter inzicht in alle ruimtes en mogelijkheden. We geven enkele tips die je kunt gebruiken voor het inrichten van je woning.

Door goed te kijken hoe je ruimtes in je woning kunt benutten, beschik je over meer creativiteit die ervoor zorgt dat je ruimtes kunt invullen zoals je dat altijd al had gewild. Wil je bijvoorbeeld graag een leeshoek in jouw woonkamer? Bepaal dan goed welke ruimte hiervoor het meest geschikt is. Dit lukt vooral door meubels voor jezef visueel in deze ruimte te plaatsen. Dit kan nog veel makkelijker door ze in jouw plattegrond op papier te tekenen.

Plaats jouw boekenkast, jouw geliefde fauteuil en mooie leeslamp in de ruimte en kijk hoe dit past. Doe hetzelfde met de zithoek die bestaat uit bijvoorbeeld een bank en salontafel. Hou desnoods rekening met een vloerkleed. Met een vloerkleed kunt gemakkelijk verschillende ruimtes afbakenen en een duidelijk grens leggen tussen wat woonkamer en eetkamer is. Wanneer je de basis voor jouw woonkamer hebt gemaakt dan kun je verder met het persoonlijk maken van accessoires. Ook persoonlijke dingen zoals fotolijsten en schilderijen horen hier bij.

Hulp en advies nodig?

Zoek je advies om jouw huis of interieur een nieuw uiterlijk te geven? Kijk dan een op Flinders.nl of kom eens langs in de winkel van Flinders. Zij kunnen jou een interieuradvies geven. Het opnieuw inrichten van een woning en voor een mooie sfeer zorgen is nog best ingewikkeld.

Het is daarom prettig wanneer een deskundige partij jou verder kan helpen. Wanneer je een bezoek brengt aan de winkel, dan is het altijd handig om foto’s en een plattegrond van de ruimtes in jouw woning mee te nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld ook vragen stellen over een specifiek design woonkamer meubel.

Opslag

Gebruik je ruimte om te leven, niet om spullen te stallen die je (bijna) nooit gebruikt. Tegenwoordig bewaar je bijna alles in de cloud. Dat kan nu zelfs met spullen die je (bijna) nooit gebruikt. Bijvoorbeeld kampeer- of wintersportspullen. Zonde als die dure vierkante woonmeters staan in te nemen.